Thursday, September 22, 2016

Churros at Zawara

Sejak dua menjak viral mengenai churros di media sosial. ADA ada cuba bake sendiri dan try kat few utlet tapi macam tak satisfied with the taste. Ramai yang puji kata churros di Zawara Coffee ni sedap. Jadi ADA pun pergi lah cuba bersama rakan. So far memang rasa churros tak masuk dalam selera ADA. Hehehehe…


ni alat menunggu ... cam comel...

Monday, August 22, 2016

Roti canai D'Bukit, Bangi

Dah lama nak cuba makan di sini sebenarnya sejak lalu kat sini masa check up Baby M kat Az-Zahrah. Tapi tak berkesempatan. Selalu penuh sahaja. Hari Ahad yang lalu, kebetulan ADA ada kerja di Bangi jadi ajak member gi makan di sini. Ya Allah lama kitaorang tunggu que. Ramai sangat orang. Yang femes kat sini roti canai. memang sedap sebab panas-panas.

Ada juga makanan2 sampingan seperti soto, sate cucuk, churos, nasi lemak berlauk. 
So far ada rasa nasi lemak dan roti canai dia memang sedap. 
Yang lain2 tu biasa sahaja. Air pun biasa2 sahaja.

memang sedap nasinya

Satay cucuk dan pie tee.. biasa2 je rasanya.

Ada ada order soto dan roti canai juga tapi tak sempat nak amik gambar.huhu....

Friday, August 12, 2016

Dulu-dulu....

Kadang-kadang teringat masa sebelum kahwin dulu. ADA rasa ADA memang fully utilize masa bujang dulu. ADA cuba sehabis mungkin untuk spend banyak masa dengan kawan-kawan dan keluarga. Jadi bila dah kahwin ini tiadalah ADa rasa ralat sangat. Bila dengar lagu ni ADA jadi teringat balik how life as single... hehehe

 



Tiba masa untuk kita ceritakan semua
Keluar berjalan meluang waktu hujung minggu
Grab your key and drive your car
All the way to Damansara
Come on this is the night
Have some cookies and coffee

Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid

Biarkan mereka berkata apa
Yang dirasa
Hidupkanlah hari ini muda
Hanya sekali

Grab your key and drive your car
All the way to Damansara
Come on this the night
Have some cookies and coffee

Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid

Hey! hey! hey!

Masa muda da da da da da da da da...
Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid