Friday, June 9, 2017

Kasut sketchers


ADA dah lama ada masalah sakit di lutut sebelah kanan. Dua kali kemalangan dan mengalami kecederaan di tempat yang sama iaitu lutut kanan. ADA pernah makan supplement glucosamine beberapa kali (beberapa botol lah juga). Tahun lepas ADA gain weight yang menyebabkan sakit lutut ni menjadi2 sehingga ke tapak kaki. Bila bangun pagi menyucuk2 rasa sakit tu. Supplement glucosamine tu pun dah semcam tak berfungsi.

ADA cuba alternatif lain pula dengan membeli kasut yang kononnya memberi kelegaan pada kaki.ADA pernah beli crocs dan footlink. Even medifeet pun pernah pergi cuba tapi tak berapa membantu. Sakit masih ada. 1-2 minggu pakai sahaja ok. Kalau berjalan jauh sedikit pun, kaki kembali sakit. Kawan sarankan kasut jenama sketchers- walk to go. Katanya selesa dan dapat mengurangkan kesakitan kaki.

ALHAMDULILLAH dengan izin Allah selepas memakai kasut sketchers, sakit kaki berkurangan tapi agaknya sebab berat ADA yang berlebihan, tapak kasut hampir tipis selepas 1 tahun. Lagi puna memang kemana sahaja ADA memakai kasut tersebut. Berbaloi beli kata en suami. ADA siap sarankan kepada kakak ADA yang turut mengalami masalah yang sama.

Sekarang dah ada 3 pasanga kasut sketchers. Yang dua di atas ni ADA beli online melalui tcp.feet... Murah dari outlet, cuma masa menunggunya lah agak lama sebab kena pre order.

Yang terasa nak cuba kasut sketchers ni boleh beli dgn owner ig tcp.feet. ADA Just share sebab dua2 kasut yang beli online ni original dan selesa. Berbaloi rasanya dapat jimatkan duit dari beli di outlet...😊😊😊

First time masak kari ikan merah



Perihal kari. Semalam en Suami tanya ada ke rempah kari di rumah. ADA pun balas kata takde rempah kari. Sekali selongkar peti, rupanya mak simpan dalam peti sejuk. Mengenangkan pertanyaan en suami semalam, ADA pun masak le kari ikan merah hari ni. sebenarnya ni first time ADA masak kari untuk en suami sepanjang kitaorang kahwin dah dekat empat tahun ini. ADA bukan peminat kari. Lagi pun sebelum ini duduk bersama mak..selalunya mak yang masak kecuali hujung minggu ADA take over tugasan memasak tu.

Alhamdulillah licin en suami makan. Dia suka kari tanpa santan rupanya. ADA baru tau ni sebab tengok mentua and husband masak kari sebelum ini.

Suka tengok en suami makan hari ini.  😊😊😊

Sunday, May 28, 2017

Hanya dengan memandang

Melihat en suami di perbaringan menyebabkan timbul perasaan jatuh cinta sekali lagi kepada Dia(entah berapa kali jatuh dah).Satu per satu pengorbanan dan memori bersama en suami diimbau. Allahuakbar...  terlalu banyak yang perlu disyukuri dengan pemberian ini.

Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.

Sebab tu bila beremosi dengab en suami, ADA akan cuba untuk elakkan memandang muka en suami.Tak jadi nak beremosi. Hehe...

Alhamdulillah, alhamdulillah,  alhamdulillah.  Allah perkenankan doa ADA untuk berjodoh dengan pasangan yang memahaminya. Perkenalan yang singkat hingga membawa kepada ikatan pernikahan. Tak sangka masih ada lelaki seperti en suami yang menerima ADA seadanya.

Tahun ini merupakan tahun ke empat kami bersama. Dari perhubungan jarak jauh sehingga kini telah menetap bersama dan punya teratak kehidupan sendiri.