Monday, November 6, 2017

Gubahan Bunga tangan

Last ADA buat bunga tangan masa my own wedding. Actually this is not my speciality. Memang ADA rasa susah sangat nak buat. Suddenly ada yang minta wat fresh flower. ADoi.. berat hati sangat2 sebenarnya nak buat. Ye lah takut bunga tu tak tahan dan tak menjadi dan lain2 lagi lah....

Alhamdulillah menjadi juga. ADA beli bunga jenis ni dan warna putih senang nak matching2 with whateva ur wedding clothes. ADA memang suka bunga warna putih je.... x kisah bunga apa .... or soft color... warna merah dan  warna lain meamng tak berapa nak minat.



Gubahan Hantaran


Lama dah tak menggubah hantaran. Last about two years ago.
This time quite mencabar since ada anak kecik + Baby M dah pandai juga nak "menggubah"//
hahahaha.....

Bunga ADA beli dekat Kaison je. Tiadalah murah sangat tapi cantik and i think worth the value of money. Ini paling banyak ADA pernah gubah setakat ini which is 11 dulang. Lama juga mebuatnya maybe sebab dah lama tak buat. Mula dari jam 11.30 after Baby M sleep dan habis around 3am... 
5.00am Baby H dah bangun.... pergh.....

Tema kali ni warna peach. ADA suka simple2 tapi takdelah kurang sangat. Suka nampak penuh dalam dulang. & im using my fav artificial flower hydrangea......nampak real.


Mira cake house kuala lumpur

Semasa jalan-jalan di sekitar area rumah semalam terjumpa Mira  Cake House. 
Makanya ADA terus masuk sebab nak tengok it is the same cake house yang kat Kuching tu.

Sama. Harga dan rasa.


ADA sangat suka Mira fruitcake. Rasa moist & not too sweet.

Sesiapa yang teringin tu boleh jengah ke alamat berikut:

Alamat9, Jalan Enggang, Taman Keramat, 54200 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia


Tak perlu dah nk pergi sarawak semata-mata nak makan original kek lapis... nyummy....