Tuesday, August 15, 2017

Fiske Steakhouse

Actually ini kali ke dua ADA pergi makan di Fiske sebab dekat dengna rumah. Mula-mula dulu makan western. Boleh tahan rasanya. Tapi this time ADA and husband nak cuba makan makanan selain western. Ermmm.... sangat frust sebab macam tiada rasa langsung. Nasi Arab tu memang tak boleh nak dihabiskan langsung. Husband yang tapau semua makanan tu. ADA beli mushroom soup with bread untuk anak. Nothing special, macam rasa mushroom soup dalam tin and a bit salty to me.

Set Asam pedas ikan pari. Ada telur masin, sambal belacan, timun. But Asam pedas tu memang tasteless plus sangat cair. One set harga RM12.00

Set Nasi Arab. Dalam mangkuk tu kentang with tomato sos. Semua takde rasa dan nasi berminyak sangat.


Boat Noodle at Sogo

Asbab lah ofiice kitaorang ni dekat-dekat dengan Sogo, makaya time lunch menag ke Sogo sahaja lah. Sekarang ini kedai makan di Sogo pun dah bermcam-macam sejak Sogo reno their building level by level. A lot of improvement compared to previous year. Kawan-kawan ajak ADA makan di Boat Noodle. Selalunya tempat ini penuh, kebetulan minggu lepas hari Khamis lengang pula. Jadi kitaorang pun luncheon kat sana. Service ok, takde lah tunggulama sangat makanannya. Tapi cam tak banyak sangat variasi makanan bagi ADA. Ini antara makanan yang kitaorang order last week.

Air boleh tahan sedap. But i think the coconut shake boleh dapat yang lebih sedap dan murah kat luar.

 ADA makan mee je. Rasa kuah tak boleh kena dengan tekak. Thailand taste sangatt....

Nasi putih telur mata dengan ayam cincang masak kicap. Rasa cam biasa sahaja.


Kerabu mee orang kata tapi bagi ADA dah rasa macam makan mee maggi sedap tapi diorang tambah perasa bagi masam2 supaya ada Thailand nya rasa.... Banyak sangat bahan perasa.... 


Overall bagi ADA rasa kedai boat noodle ni biasa2 je. Boleh cuba but not one of my favourite la. ^_^

Sunday, August 6, 2017

Restoren Dapur Sarawak

Dulu-dulu memang ADA tak gemar makan mee kolok tapi semenjak mengandung kali ke dua hari tu, asyik teringin nak makan mee kolok. Sampai balik Kuching semata-mata nak cari mee kolok asli. Ingatkan lepas bersalin dah tak teringin dah nak makan mee kolok. Rupa2nya masih mencari.

ADA google jumpa pasal Restoren Dapur Sarawakdi jalan pekeliling KL. Ok dekat. Jadi boleh ajak En Suami pergi dengan kadar segera. Hehehe…..

ADA order mee kolok udang dengan mee kolok goreng ayam. Tapau balik laksa Sarawak. Sedap lah mee kolok dia sampai repeat for the next weekend. Gambar ihsan google sebab tak sempat nak makan.