Sunday, March 19, 2017

Nasi Kak Wok Anarabangsa Balakong

Sebab viral melalui media sosial Facebook, ADA cuba pergi makan kedai ini. ADA ada baca review. 50-50. ada negatif feedback & tak kurang juga positif feedback. ADA and family pergi breakfast kat sana dalam jam 9.30 pagi.

Lokasi 
Area Jusco Cheras Selatan . Sebelah CIMB Islamic. Walaupun alamat balakong tetatpi lokasi bukan di pekan balakong ye.

Overall, ADA rasa frust sebab makanan dia biasa je dan harga dia takdelah murah sangat. Standard lah kot. Mini cendol dia memang tak sedap langsung- macam makan ice je. This will be first and last kot datang makan di sini.

Laksam dia tebal. and sambal dia tak menarik.


 Dimsum dan wantan semua dr frozen fast food. Jadi rasa dia tiada yang menarik.

 Harga untuk makanan yang ADA order.

Monday, February 27, 2017

Fenomena Surga Tak Dirindukan

Menonton SYTD membuat emosi berantakan. What if, its happened in real life? Adakah wanita yang akan bertindak sebaik Arini? Bolehkan kita sebagai ibu Arini, memberikan nasihat dan contoh yang terbaik untuk anak-anak kita? Allahuakhbar. Cerita yang banyak membuat ADA terfikir.

Mungkin bagi wanita yang belum berkahwin, senang menitipkan kata perpisahan di saat ujian ini melanda tapi bagi wanita yang telah bernikah pasti akan berfikir jutaan kali sebelum membuat keputusan sedemikian. Apatah lagi yang telah mempunyai anak bersama si suami.  Doa dan Allah adalah jalan terbaik.

Tak sabar nak menonton SYTD 2 pula… hehe…




Awan hitam bergulung gulung
Mengabarkan berita pahit
Aku harus gimana pada cintaku

Bisakah aku jadi langit
Biar ku lindungi mendungmu
Tak kubiarkan duka berkawan denganmu

Biarkan hatiku bertudung
Menutupi kenyataanku
Menangis sekaligus tersenyum
Pada takdirku

Tak bisa kau paksa cintaku
Berpindah kepada yang lain
Sampai nafasku habis
Ku mau denganmu

Bisakah aku jadi langit
Biar ku lindungi mendungmu
Tak kubiarkan duka berkawan denganmu

Biarkan hatiku bertudung
Menutupi kenyataanku
Menangis sekaligus tersenyum
Pada takdirku

Tak bisa kau paksa cintaku
Berpindah kepada yang lain
Sampai nafasku habis
Ku mau denganmu

Inilah surga yang kurindukan
Memastikan kau baik-baik saja
Walaupun kita tak bersama lagi
Kenanglah aku
Cinta

Lirik lagu & video Laudya Cynthia Bella ft Wafda - Surga Yang Kurindukan

Monday, February 20, 2017

Pengalaman Self check in and Print bag tag Air asia

Almaklumlah travel using airplane ni setahun sekali sahaja. Last year takde pulak kena print bag tag sendiri. Rupa-rupanya Airasia buat penambahbaikan untuk self-check in with print bag tag by your own.

ADA self check in melalui web tapi bila save in .pdf bag tag hilang jadi tak dapat nak print sendiri. Kena pergi print kat kiosk.

Dari KL ke Kuching: KLIA2
-Terus pergi ke Kiosk dan pilih menu untuk cetak bag tag
- Scan bar code melalui boarding pass
- Bawa bag tag yang telah dicetak ke kaunter bag,staff airasia akan bantu lekatkan bag tag (make sure sampai awal sebab kaunter bag tak silap ADA tutup 1 jam sebelum boarding)

Dari Kuching ke KL: Airport Kuching
- Bawa bag untuk scan melalui pegawai kastam, Nanti diorang akan lekatkan satu pelekat untuk setiap bagasi
- Pergi ke Kiosk dan pilih menu untuk cetak bag tag
- Scan bar code melalui boarding pass
***Walaupun korang ada barang fragile or etc2 kat kiosk tu tekan je button “NO”.
- Selepas print bag tag, lekatkan pada bagasi dan beritahu petugas disitu ada barang yang fragile, Nanti diorang akan bawakan sticker fragile.
- Letakkan bag satu-satu , scan kat boarding pass, scan bar code kat bagasi (Ulang langkah ni untuk semua bagasi)

Dari KLIA2, the process lebih mudah berbanding di airport Kuching- semua kena buat sendiri.
Senang cerita, datanglah awal at least 2 hours before boarding time sekiranya ada bag yang perlu diuruskan.