Wednesday, April 19, 2017

Waiting for the second Gift

Alhamdulillah, ADA tengah menunggu kehadiran adik Baby M. Perjalanan kali ini, sedikit mudah berbanding menunggu kehadiran Baby M dulu - emosi dan fizikal. Kali ini, abinya ada di sisi. Alhamdulillah syukur sebab banyak membantu di waktu ADA memerlukan. Cuma kali ini, ADA dah ada hypertension before pregnant.  Hypertension in pregnancy  diklasifikasikan sebagai kehamilan berisiko tinggi. 

Makanya seawal 8 minggu lagi ada telah dirujuk kepada doktor pakar. Berikutan tekanan darah yang sering tak menentu, ADA pernah dimasukkan ke hospital untuk kawalan walaupun pada awalnya hanyalah disebabkan dihydrasi sahaja. Cabaran apabila sudah punya penyakit ketika kehamilan.

Minggu ini kandungan ADA sudah menjejak 34 minggu. Lebih kurang 5-6 minggu lagi untuk menunggu ketibaan yang ke dua dalam keluarga kami. Semakin meningkat usia kandungan, semakin tinggi bacaan tekanan darah. Kaki membengkak dan dos untuk ubat pun bertambah walaupun ADA dah control makan tapi kelelahan kerana bekerja memang sukar untuk dikawal. Berbagai petua juga sudah di cuba seperti minum air epal hijau dan belimbing tapi keadaan masih sama. Redha dan pasrah dengan ketentuanNya, Allah lebih tahu hikmah di sebalik semua ini dan sesungguhnya DIA Maha Penyembuh.

ADA doa moga dipermudahkan segala urusan sewaktu melahirkan si adik ini dan moga adik Baby M sihat fizikal dan mental. InsyaAllah… Debaran itu makin terasa…


A most beautiful smile is
From the most painful heart
From the most stressful life
From the most patient people
Who keep it strong to strive a day
With a smile to others...

ALLAH has a plan for you.

You are exactly where he wants you right now.



Tuesday, April 4, 2017

Rossa Takdir Cinta

Ku tutup matakuDari semua pandangankuBila melihat matamuKu yakin ada cintaKetulusan hati yang mengulir lembut
Penguasa alam tolonglah pegangi akuBiar ku tak jatuh pada sumur dosaYang terkutuk dan menyesatkan cintaku
Reff:Andaikan ku bisa lebih adilPada cinta kau dan diaAku bukan nabi yang bisa sempurnaKu tak luput dari dosa
Biarlah ku hidup seperti iniTakdir cinta harus beginiAda kau dan dia bukan ku yang mauOh tuhan tuntunlah hatiku
Penguasa alam tolonglah pegangi akuBiar ku tak jatuh pada sumur dosaYang terkutuk dan menyesatkan cintaku


Sunday, March 19, 2017

Nasi Kak Wok Antarabangsa Balakong

Sebab viral melalui media sosial Facebook, ADA cuba pergi makan kedai ini. ADA ada baca review. 50-50. ada negatif feedback & tak kurang juga positif feedback. ADA and family pergi breakfast kat sana dalam jam 9.30 pagi.

Lokasi 
Area Jusco Cheras Selatan . Sebelah CIMB Islamic. Walaupun alamat balakong tetatpi lokasi bukan di pekan balakong ye.

Overall, ADA rasa frust sebab makanan dia biasa je dan harga dia takdelah murah sangat. Standard lah kot. Mini cendol dia memang tak sedap langsung- macam makan ice je. This will be first and last kot datang makan di sini.

Laksam dia tebal. and sambal dia tak menarik.


 Dimsum dan wantan semua dr frozen fast food. Jadi rasa dia tiada yang menarik.

 Harga untuk makanan yang ADA order.