Monday, August 22, 2016

Roti canai D'Bukit, Bangi

Dah lama nak cuba makan di sini sebenarnya sejak lalu kat sini masa check up Baby M kat Az-Zahrah. Tapi tak berkesempatan. Selalu penuh sahaja. Hari Ahad yang lalu, kebetulan ADA ada kerja di Bangi jadi ajak member gi makan di sini. Ya Allah lama kitaorang tunggu que. Ramai sangat orang. Yang femes kat sini roti canai. memang sedap sebab panas-panas.

Ada juga makanan2 sampingan seperti soto, sate cucuk, churos, nasi lemak berlauk. 
So far ada rasa nasi lemak dan roti canai dia memang sedap. 
Yang lain2 tu biasa sahaja. Air pun biasa2 sahaja.

memang sedap nasinya

Satay cucuk dan pie tee.. biasa2 je rasanya.

Ada ada order soto dan roti canai juga tapi tak sempat nak amik gambar.huhu....

Friday, August 12, 2016

Dulu-dulu....

Kadang-kadang teringat masa sebelum kahwin dulu. ADA rasa ADA memang fully utilize masa bujang dulu. ADA cuba sehabis mungkin untuk spend banyak masa dengan kawan-kawan dan keluarga. Jadi bila dah kahwin ini tiadalah ADa rasa ralat sangat. Bila dengar lagu ni ADA jadi teringat balik how life as single... hehehe

 



Tiba masa untuk kita ceritakan semua
Keluar berjalan meluang waktu hujung minggu
Grab your key and drive your car
All the way to Damansara
Come on this is the night
Have some cookies and coffee

Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid

Biarkan mereka berkata apa
Yang dirasa
Hidupkanlah hari ini muda
Hanya sekali

Grab your key and drive your car
All the way to Damansara
Come on this the night
Have some cookies and coffee

Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid

Hey! hey! hey!

Masa muda da da da da da da da da...
Masa muda
Jangan pernah sia-siakan
Simpankan sebagai memori
Jadikan polaroid

Sungguh indah
Lupakan segala resah
Bersama sahabat gembira
Jadikan satu polaroid

KK 2 and half trip Part 3 – Restoran D’KL

Sebagaimana yang dirancang dalam itinerary sebelum ini. ADA plan nak makan di Restoran D’KL atau nama penuhnya restoren Di Kg Likas.  Dari masjid bandar Kota Kinabalu, kami terus menuju ke Kg Likas menggunakan maps. Tapi memandangkan restoren ni sebenarnya rumah yang dijadikan restoren. Berpusing-pusing dalam kawasan Kg Likas tu hampir saju jam. Tak jumpa-jumpa hinggakan husband ajak zohor dulu di masjid Kg Likas. 

Selepas solat zohor, kitaorang pusing sekali lagi. Kitaorang berhenti kat satu rumah hujung sekali sebab nampak kat situ crowded with car and bus. Alhamdulillah memang itulah restorennya. 


This is the hint. In front of the restaurant, who wish to go for this restaurant. Gerbang penuh bunga ya.

I think the owner is cat lovers.Di sini ada banyak kucing.


View untuk siapa nak nak makan di luar. Tapi masa ni panas jadi ADA bertabah juga menunggu giliran untuk makan di ruangan dalaman sebab masa ADA sampai semua ruangan dalam fully booked by agensi pelancongan. Almost 30 minit juga menunggu.




Alhamdulillah, kami dapat tempat kat ruangan dalam. Ruangan dalam ni ada aircond.

Nasi ayam penyet. RM12.90

Tom yam seafood. Cam pelik sebab ada isi ikan tapi sangat pedas ye. RM8.90

                                     Udang telur masin. Rm10.90

Brokoli bawang putih.RM8.90


Ruangan luar.

Jumlah semua harga makanan RM55.50. Secara keseluruhannya, bagi ADA biasa-biasa je rasa masakkannya. Dan ADA agak kecewa sangat sebab masa ADA pergi aircond rosak dan cuaca memang extremly hot, jadi Baby M memang meragam juga. Orang pulak penuh. For me, not recommended la. Sorry....